Nieuws/Binnenland
1020547
Binnenland

Zoektocht afscheidsbrief horrormoorden

De opsporingsdiensten zijn op zoek naar een afscheidsbrief die de onlangs overleden Ron van K. (56) uit Geleen, de man die in de zaak rond de Limburgse horrormoorden de lijken van de twee Irakezen in zuur oploste, mogelijk heeft geschreven.

Ook wordt onderzocht of hij voor zijn dood nog over deze geruchtmakende zaak gesproken heeft met iemand en daardoor interessante informatie heeft losgelaten. Van K. werd door de Maastrichtse rechtbank veroordeeld vanwege zijn betrokkenheid bij deze kwestie. Kort na zijn vrijlating uit de gevangenis werd hij onlangs dood in zijn bed gevonden, in zijn woning in het Belgische Dilsen.

De speurders gaan uit van een niet-natuurlijke dood. Naast de dode Limburger werd medicatie gevonden. Op dit moment wordt door de Belgische autoriteiten onderzocht of hij zelfmoord pleegde of door iemand om het leven is gebracht. De zogenoemde horrormoorden draaien om het Limburgse gezin L. Moeder Els en haar twee zoons werden veroordeeld voor hun betrokkenheid hierbij.

Vader Hub L., tegen wie door het OM achttien jaar cel was geëist, werd vrijgesproken. In verband met de behandeling van het hoger beroep in deze zaak voor het gerechtshof in Den Bosch, zal hij de komende tijd als getuige in de zaak tegen zijn echtgenote worden gehoord. ,,Mijn cliënt zal echter niets gaan zeggen, zich op zijn verschoningsrecht beroepen”, zegt zijn advocate Françoise Landerloo.