Nieuws
1020610
Nieuws

Hackers kraken iOS 7

Een groep hackers heeft een nieuwe methode vrijgegeven waarmee eigenaars van een iPhone hun telefoon kunnen kraken, ook als de nieuwste versie van besturingssysteem iOS is geïnstalleerd.

Na het uitvoeren van de zogeheten 'jailbreak' kunnen gebruikers applicaties installeren die niet door Apple zijn goedgekeurd en dus ook niet in de App Store beschikbaar zijn. Op die manier is het mogelijk om allerlei standaardfuncties van het systeem te veranderen, iets dat normaal gesproken niet mogelijk is.

Voor geïnteresseerden is het echter verstandig om nog even te wachten met het kraken van hun telefoon. De oprichter van de appwinkel voor gekraakte telefoons, Cydia, zegt namelijk nog geen tests te hebben uitgevoerd met gekraakte iOS 7-apparaten. Het is dus nog niet zeker of alles goed zal werken.

Opvallend was ook dat bij het jailbreaken op Chinese toestellen standaard een Chinese appwinkel werd geïnstalleerd. Volgens geruchten zouden de ontwikkelaars hiervoor $1 miljoen hebben ontvangen. De overeenkomst had echter als voorwaarde dat geen illegaal gekopieerde apps in de winkel beschikbaar zouden zijn. Dit bleek afgelopen weekend echter nog steeds het geval te zijn, waardoor besloten werd om de installatie van de winkel uit de kraakprocedure te halen.