Nieuws/Buitenland
1020623
Buitenland

Weerman krijgt geen vergoeding ex-vriendin

De ex-vriendin van de Zwitserse weerman en presentator Jörg Kachelmann hoeft haar vroegere minnaar geen schadevergoeding van ongeveer 13.000 euro te betalen. Een rechtbank in Frankfurt heeft de eis van de weerman, die voor de Duitse televisie werkt, maandag afgewezen.

De vroegere vriendin, een radiopresentatrice, had Kachelmann beschuldigd van verkrachting. De rechtbank in Mannheim oordeelde in mei 2011 dat dat niet bewezen was. De zaak trok in Duitsland grote aandacht. Het proces tegen de weerman nam 40 zittingsdagen in beslag.

Kachelmann eiste een schadevergoeding voor de kosten die hij voor zijn verdediging had gemaakt. De rechter wees er echter op dat de rechtbank in Mannheim heeft uitgesproken dat de verkrachting niet vaststond, maar dat ook niet was aangetoond dat de ex-vriendin onwaarheid had gesproken. Kachelmann was op 20 maart 2010 op de luchthaven van Frankfurt aangehouden, toen hij van een reis naar Canada terugkeerde. Hij zou zijn ex-vriendin ruim een maand daarvoor hebben verkracht. Kachelmann zat ruim 4 maanden in de gevangenis.