Nieuws/Binnenland
1020636
Binnenland

Verdachte Limburgse moord vrij

De rechtbank in Maastricht heeft Angelo K. (32) uit Heerlen, die verdacht wordt van de moord op zijn stiefvader in juni dit jaar, vrijgelaten. K. heeft bekend de dodelijke steken te hebben toegebracht, maar volgens de rechters valt het niet uit te sluiten dat de man uit zelfverdediging heeft gehandeld.

Het drama vond plaats tijdens het verjaardagsfeestje in de woning van het latere slachtoffer John van Ee in Heerlerheide. Een en ander liep hier, mede door overmatig alcoholgebruik, flink uit de hand. Na een ferme woordenwisseling tussen meerdere familieleden, kreeg Angelo K. het onder andere aan de stok met zijn stiefvader.

Tijdens deze vechtpartij stak K. Van Ee met een mes, waardoor deze kwam te overlijden. In de flatwoning en op de galerij lag overal bloed. In eerste instantie werden meerdere mensen, de bezoekers van het verjaardagspartijtje, aangehouden, maar Angelo bleef uiteindelijk als hoofdverdachte over. Hij mag nu het verdere verloop van het onderzoek tot aan de start van de rechtszaak volgend jaar in vrijheid afwachten. De rechtbank ging hiermee in op het verzoek van Letty Schyns, advocate van Angelo K. ,,De boosheid bij cliënt is in deze kwestie omgeslagen in pure angst en blinde paniek.” De komende tijd zullen meerdere getuigen in deze zaak gehoord worden.