Nieuws
1020643
Nieuws

Bpost-topman stapt op

Topman Johny Thijs is opgestapt bij Bpost. Hij weigert voor een verlaagd salaris van 650.000 euro het Belgische postbedrijf te gaan leiden.

Dat meldt De Tijd maandag rond de middag.

Thijs verdient nu 1,1 miljoen euro bij de tegenhanger van PostNL en gaf vandaag aan niet voor de aanstaande herbenoeming in aanmerking te willen komen.

Thijs overlegde maandagochtend over zijn nieuwe salaris met zijn raad van bestuur. Thijs moet ongeveer de helft van zijn loon inleveren, tot 650.000 euro, net zoveel als de topman van telecombedrijf Belgacom gaat krijgen.

Snijden

De Belgische regering snijdt in topsalarissen. Oorspronkelijk werd 290.000 euro voor topfuncties vastgelegd. Vorige week maakte het kabinet een uitzondering voor Belgacom en Bpost.

Verschillende topmanagers in overheidsbedrijven maken bezwaar. De regering Di Rupo houdt echter vast aan zijn principes. 'Of hij levert in, ofwel hij vertrekt', tekende De Tijd eerder op bij regeringsbronnen.

Thijs heeft een goede reputatie. Hij bouwde het kwakkelende Belgische postbedrijf om tot een winstgevend bedrijf en maakte de onderneming klaar voor haar beursgang.