Nieuws/Binnenland
1020650
Binnenland

'Schietincident heeft nog altijd impact'

„Het dodelijk schietincident op Hollands Spoor heeft nog altijd een grote impact, uiteraard in de eerste plaats op de nabestaanden van Rishi.” Dat zei politiechef Paul van Musscher van het Haagse politiekorps maandag in reactie op de uitspraak van de rechter dat de politieman die vorig jaar de 17-jarige Rishi Chandrikasing doodschoot, geen straf krijgt.

„Het blijft een zeer ingrijpende gebeurtenis die begrijpelijkerwijs nog steeds veel verdriet geeft. Ook in onze organisatie en vooral bij de betrokken agenten heeft dit incident diepe sporen nagelaten. Het is belangrijk dat in een zaak waarin de emoties hoog opliepen, de rechtbank zich nu heeft uitgesproken”, aldus de politiechef.

„Ik realiseer me terdege dat los van dit oordeel het leven van de familie van Rishi ingrijpend is veranderd. Nu de rechtbank zich heeft uitgesproken, is het natuurlijk niet zo dat iedereen zomaar de draad kan oppakken, daar is meer tijd voor nodig. Ik wens als eerste de familie van Rishi daarbij veel sterkte.”

Met de betreffende agent en zijn leidinggevende zal het korps na de jaarwisseling bekijken hoe de agent weer aan het werk gaat.