Nieuws/Binnenland
1020652
Binnenland

Ondernemen in een paradijs

De sportieve zussen Kimberly en Stephanie Rooijackers wonen en ondernemen letterlijk in een paradijs. Op een van de mooiste strandplekken ter wereld runnen zij als drie jaar hun eigen Boardwalk Small Hotel op Aruba. „Het kwam letterlijk op ons pad en voelt als een droom die uitkomt.”

De twee-eiige tweeling is geboren op het eiland en er deels opgegroeid. Kimberly heeft een studie International Business Administration aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit afgerond. Stephanie is afgestudeerd aan de gerenommeerde Belgische hotelschool Ter Duinen in Koksijde. „In het runnen van ons hotel vullen we elkaar met deze achtergrond perfect aan. Stephanie is vooral te vinden aan de ontvangstbalie en houdt zich bezig met alle gastgerelateerde zaken. Ik ben meer verantwoordelijk voor de zakelijke kant – personeelszaken, algehele administratie, marketing en inkoop.”

De zusjes ontdekten hun hotel bij toeval. „Tijdens een vakantie in 2009 waren we op zoek naar kite-gear en werd ons verteld dat we aan de overkant van het surfstrand een kitesurfshop konden vinden. Die winkel bleek op het hotelterrein te liggen. Het was liefde op het eerste gezicht. De tuinen van het hotel vormen een ware oase en we konden niet geloven dat we dit plekje nooit eerder hadden ontdekt. Twee jaar later kwam het pand te koop te staan en hebben we onze slag geslagen.”