Nieuws/Buitenland
1020697
Buitenland

Bloedbad in paardenstal schokt Australië

De bloedige dood van zes kleine paarden heeft tot onrust geleid in Zuid-Australië. Een nog onbekende dader sneed dit weekend de kelen van de dieren door in hun stal.

De paardjes werden in de nacht van vrijdag op zaterdag gedood op een boerderij in Clayton Bay, ten zuiden van Adelaide. Een personeelslid van de boerderij vond de lichamen de volgende ochtend. De dader liet drie andere paarden in de stal wel in leven.

Volgens de zoon van de eigenaar kwam de dood van de dieren hard aan. „Deze paarden hebben allemaal hun eigen karakters en persoonlijkheden. Alle leden van het personeel en de familie hebben hun eigen persoonlijke relatie met de dieren”, zei hij tegen de Australische nieuwszender ABC.

De politie liet weten nog geen verdachte op het oog te hebben, maar daar neemt niet iedereen genoegen mee. De dochter van een steenrijke zakenman loofde 100.000 Australische dollar (circa 65.000 euro) uit voor de gouden tip in de zaak. Later beloofde een radiopresentator daar nog eens 10.000 dollar bij te leggen.

De zaak leidt tot veel ophef in Zuid-Australië. De politiek liet dan ook direct van zich horen. „We kunnen mensen die dit soort misdaden plegen niet vrij laten rondlopen”, stelde de premier Jay Weatherill van de deelstaat. „We kunnen ons alleen maar indenken wat voor risico ze vormen voor de gemeenschap.”

Volgens de eigenaars zijn de dieren niet gedood door „willekeurig tuig”, zo schreven ze op hun Facebookpagina. „Ze werden bewust omgebracht door iemand die ons kent. Het was een gerichte aanval.”