Nieuws
1020722
Nieuws

Vlees Willy Selten mag niet worden verkocht

2 miljoen kilo vriesvlees van de verdachte vleesgroothandel Willy Selten mag niet worden verkocht voor menselijke consumptie. De rechter heeft dat vrijdag bepaald in een kort geding dat de curator van het failliet verklaarde bedrijf had aangespannen tegen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De curator meent dat met het vlees niks mis is en kan worden opgegeten. De NVWA bleef dat verbieden omdat er bij Willy Selten meer vlees is verkocht dan ingekocht. De herkomst en kwaliteit van vlees zijn daarom onduidelijk, aldus de NVWA.

De rechter sluit niet uit dat bij de vleesgroothandel ongedocumenteerd, onveilig vlees is gemengd. „De veiligheid van de hele voorraad vlees staat daarom niet vast. Een risico voor de voedselveiligheid is in dit geval duidelijk aanwezig.”

Vleesgroothandel Willy Selten in Oss en twee directeuren worden verdacht van fraude omdat er 300.000 kilo paardenvlees met rundvlees zou zijn gemengd en als puur rundvlees zou zijn verkocht. De voorraad vlees van het bedrijf ligt al maanden in vier vrieshuizen.

De curator is teleurgesteld over de uitspraak. Hij bekijkt of het vlees kan worden verkocht voor andere doeleinden dan voor consumptie.