Nieuws
1020747
Nieuws

Netflix sluit nieuw contract in Nederland

Online videodienst Netflix, die onder beleggers zo populair is op de Amerikaanse Nasdaq, zet een nieuwe stap op de Nederlandse markt.

Vandaag kondigt Netflix, dat inmiddels wereldwijd meer dan 40 miljoen leden heeft (vooral uit de VS) een nieuwe samenwerking aan op de Nederlandse markt, met Lionsgate, onder meer bekend van de series Nashville en Mad Men.

Aanbod

,,Nederland is belangrijk voor ons, daarom proberen we ons aanbod steeds meer te vergroten", zegt een Netflix-woordvoerder vanuit de VS. In september 2014 wil Netflix zijn aanbod qua tv op jaarbasis verdubbeld hebben. Immers krijgt het bedrijf nog wel eens kritiek op het niet hebben van de nieuwste films en series. Netflix is een winstgevend bedrijf met een jaaromzet van €3,6 miljard.

,,Daarom is onze deal met Disney interessant", zegt de woordvoerder. ,,Wanneer diens producties in de bioscoop te zien zijn geweest, gaan ze eerst naar Netflix, in plaats van naar  de reguliere televisie."

Technisch

Van de 1200 werknemers van Netflix, gevestigd in Silicon Valley, is het grootste gedeelde technisch personeel. Zij werken bijvoorbeeld aan verbetering van software of algoritmen, die naar aanleiding van iemands kijkgedrag suggesties aanbieden om te bekijken. Ongeveer 75% van de kijktijd naar Netflix is het gevolg van de algoritmen. 

Netflix beleefde in ons land een doorbraak dankzij een deal met Disney, maar probeert ook steeds meer in te zetten op series die exclusief voor Netflix worden geproduceerd. Zoals House of Cards: deze is enkel en alleen op Netflix te bewonderen. ,,Die serie is succesvol, wint niet voor niets Emmy-awards."