Nieuws
1020773
Nieuws

Telegraaf TV voor iPad

De Telegraaf heeft een nieuwe iPad app: Telegraaf TV. In deze video-app zijn de meest recente items van Telegraaf TV terug te vinden.

Met deze app wil De Telegraaf haar videonieuws nog makkelijker beschikbaar maken op de tablet, een device wat bij uitstek geschikt is voor het kijken van video's.

Onder de naam Telegraaf TV maakt De Telegraaf de hele dag door korte video-updates op het gebied van nieuws, entertainment, sport, financiën, auto en opmerkelijk. Deze thema's komen ook in de nieuwe Telegraaf TV app terug.

Jan-Kees Emmer, adjunct hoofdredacteur, De Telegraaf: "Video wordt voor De Telegraaf een steeds belangrijker kanaal om de consument te bereiken met ons nieuws en actualiteiten. Met het uitbrengen van deze video app onderstrepen we het belang wat we aan nieuwe media hechten."

De video's van De Telegraaf zijn al te zien op de website en in de diverse apps. "Dat gaat ook niet veranderen", zegt Emmer. “De TV app geeft ons echter de mogelijkheid om de gebruikerservaring te optimaliseren en te experimenteren met nieuwe vormen van programmering."

De app is ontwikkeld op het framework van Vinson. De oplossing van de Nederlandse ontwikkelaar biedt al de basis voor een aantal van de meest succesvolle mobile video-apps in Europa.

Pieter van den Bergh (productmanager online video): "Met deze app willen we meer leren over hoe we onze video-content op de beste manier kunnen aanbieden. Hierbij hechten we veel waarde aan een goede analyse van het gebruikersgedrag, in combinatie met de kennis en ervaringen die Vinson in Duitsland en België opdoet. Zo biedt de app bijvoorbeeld zeer goede mogelijkheden voor live-video, welke we uitgebreid zullen gaan testen."