Nieuws/Binnenland
1020830
Binnenland

Autoliefhebbers herdenken acteur Paul Walker

Autoliefhebbers hebben de Amerikaanse 'The Fast and the Furious'-acteur Paul Walker zondagmiddag herdacht tijdens een bijeenkomst in Nieuwegein. Volgens schattingen kwamen ruim 2000 fans, veelal in gepimpte auto's, bijeen op een bedrijventerrein in de stad.

De 'memorial day', zoals de initiatiefnemers het noemden, is zonder problemen verlopen, meldde de politie. Wel liepen de wegen naar het evenement in de loop van de middag helemaal vast. Fans konden ter plaatse een condoleanceregister tekenen, dat de initiatiefnemers naar Walkers nabestaanden willen sturen. Na een minuut stilte lieten de autobezitters een minuut lang de motor ronken. De autotypen die Walker het meeste waardeerde, zoals Ferrari's, stonden vooraan.

Een aantal samenwerkende autoclubs, -winkels en -bloggers had de handen ineengeslagen om het evenement te organiseren. ,,We zagen dat Walkers dood toch wat losmaakt bij mensen. Sommige anderen vinden dat dat een beetje raar omdat we hem niet persoonlijk hebben gekend, maar op deze manier wilden we toch graag ons respect voor hem tonen", aldus initiatiefnemer Julian Content.

De 40-jarige acteur, die meespeelde in vijf van de zes 'The Fast and the Furious'-actiefilms, kwam eind november in Californië om het leven door een auto-ongeluk. In Nederland vonden eerder deze maand al enkele andere herdenkingen plaats.