Nieuws/Binnenland
1020855
Binnenland

Groot deel getroffenen Deventer mag naar huis

Een groot deel van de mensen die het huis uitmoesten door een brand aan de Grote Overstraat in Deventer kan zondagavond weer naar huis. Dat liet de gemeente weten.

Zaterdag mocht al een aantal bewoners van panden aan de tegenovergelegen straat, de Kleine Overstraat, naar huis. Zondagavond kan een deel van de omwonenden van de uitgebrande panden aan de Grote Overstraat terug. Constructief zijn hun woningen goedgekeurd, mogelijk is er wel waterschade of iets dergelijks.

De bewoners van de afgebrande panden in de Grote Overstraat kunnen nog niet naar huis. Of hun huis nog bewoonbaar is of kan worden en wanneer ze er naartoe kunnen, moet later deze week duidelijk worden.

De brand brak vrijdag door onbekende oorzaak uit in een shoarmazaak op nummer 54 en sloeg over naar de naastgelegen panden 52 en 56. Niemand raakte gewond. Er is bij metingen geen asbest gevonden.

In totaal moesten volgens een woordvoerder van de gemeente de bewoners van ruim veertig huizen in de omgeving van de afgebrande panden een of meerdere nachten elders doorbrengen.