Nieuws/Binnenland
1020874
Binnenland

Sergio Herman twittert dankbrief

Nadat topchef Sergio Herman zaterdag zijn laatste avondmaal in het driesterrenrestaurant in het Zeeuws-Vlaamse Sluis had bereid, twitterde hij een origineel dankwoord de wereld in.

‘Merci, merci, merci. 25 jaar Oud Sluis’ en een foto van een emotionele brief waarin hij zijn ouders, gezin en personeel bedankt.

´Ik heb de deur dichtgetrokken van wat 43 jaar lang mijn thuis is geweest. Ik heb bereikt waar ik altijd van droomde: de top. Daar hebben jullie aan bijgedragen en daarvoor wil ik jullie bedanken. Mijn ouders natuurlijk, zonder wie ik nooit zoveel van dit vak was gaan houden. Maar ook mijn vrouw en kinderen, mijn personeel, mijn leveranciers, de mensen van de pers en vooral: mijn gasten.’

De topkok eindigt dat het tijd is om afscheid te nemen, maar doet dat niet omdat hij dan sentimenteel wordt. ‘Tot ziens. Tot volgend jaar bij Pure C in Cadzand en The Jane in Antwerpen. Daar zal ik met net zo veel liefde en overtuiging koken als ik al die jaren in Sluis heb gedaan. Oud Sluis stopt, maar ik ga door. Want ik ben een chef en dat zal ik altijd blijven.’