Nieuws/Buitenland
1020892
Buitenland

Brenda verrast gezin twee jaar na haar dood

Ontroerend kerstcadeau van overleden vrouw

Een Amerikaanse vrouw, die in 2011 de strijd tegen kanker verloor, heeft haar man twee jaar na haar dood verrast met een hartverscheurende brief die op de radio werd voorgelezen.

Brenda Schmitz schreef de ontroerende brief een maand voordat ze overleed aan eierstokkanker. Ze gaf de brief aan een goede vriendin en vroeg haar de brief aan radiostation Star 102.5 te sturen op het moment dat haar man David een nieuwe liefde had gevonden.

"We laten al meer dan twintig jaar kerstwensen in vervulling gaan", zei Scott Allen van Start 102.5, "maar een verzoek als dit kregen we nog nooit." Volgens de manager hield niemand in de studio het droog, waarna werd besloten de drie wensen van Brenda voor haar achtergebleven gezin te laten uitkomen.

David, de man van Brenda, werd in de studio uitgenodigd en de aangrijpende brief werd live voorgelezen in een emotionele radiouitzending.

De eerste wens van Brenda was de nieuwe liefde van haar man een hele dag te verwennen, omdat ze als stiefmoeder liefdevol zorgdraagt voor alle zonen en - de kleine Max in het bijzonder - moederliefde geeft, die alleen zij kan geven. ‘Tover een glimlach op haar gezicht en laat haar weten dat ik al haar inspanningen waardeer. Dank je, ik hou van je, wie je ook bent.’ Verder wenste de overleden Brenda dat haar gezin zou worden getrakteerd op een magische trip en voor het personeel van het Mercy Medical Hospital waar Brenda tijdens haar ziekte werd behandeld een heerlijke avond met eten, drinken en plezier.