Nieuws/Binnenland
1020914
Binnenland

NIEUWS

Nieuw seizoen VaarTV

Het watersportseizoen gaat op televisie al weer vanaf 5 januari weer van start. Dan nemen presentatoren Vivian Slingerland en Epco Ongering de kijkers 13 weken lang mee het water op. Het bekende watersportprogramma heeft een nieuwe naam: VaarTV en drukt daarmee de verbondenheid met de Vaarkrant van de Telegraaf uit.

De opzet van VaarTV is bekend en vertrouwd. Vivian Slingerland bezoekt elke week een ander vaargebied en zoekt daar contact met watersporters om over de boot, het vaargebied of de mooiste vaarbelevenissen te praten. Nieuw is dat de beeldschone blonde presentatrice afgelopen jaar ook een bezoek bracht aan het Nationaal Regenboog Evenement, een spectaculaire zeilweek voor de Koninginneklasse van de Nederlandse open zeilboten.

Waterpoort

VaarTV bezoekt naast het NRE dit jaar ook de verrassende wateren rond Haarlem, Weesp, Tynaarlo, Alkmaar, Hoorn, den Helder en Zaandam. Daarnaast werden afgelopen zomer opnames gemaakt in de Biesbosch en een ander prachtig Brabants natuurgebied rond Steenbergen dat ‘de Waterpoort’ wordt genoemd. Verder werden watersporters in het Maasplassengebied bij Roermond en in België, rond de Blauwe stad in Groningen en de Grevelingen opgezocht.

Laat zich omtrekken

Voor Epco Ongering is dit jaar als eindredacteur van het programma een wat andere rol weggelegd. Wat blijft is dat hij ook dit seizoen weer tal van nieuwe boten, zoals de Interboat Neo 7.0, de Antaris fifty5 en de Linder 445 Catch aan een vaartest zal onderwerpen. Gezeten in een Elling E4 laat hij zich 180 graden omtrekken om te zien of deze luxe motorboot werkelijk zelfrichtend is.

Watersportbeurzen

Gedurende het seizoen bezoekt hij de grote watersportbeurzen van Düsseldorf, Leeuwarden en Amsterdam. Daarnaast zal hij elke aflevering een andere bootprofessional bezoeken die telkens een nieuwe oplossing voor een veel voorkomende bootprobleem aandraagt.

Natuur

In het programma is een belangrijke plek ingeruimd voor mensen die zich bekommeren om het schoonhouden van de natuur en in het bijzonder het water. Zo krijgen Amsterdammers die de grachten ontdoen van plastic zakken en flesjes aandacht omdat zij een wel heel bijzondere bestemming voor dit drijfafval hebben bedacht. Ook worden andere supporters van schoon water bezocht die vertellen wat ze doen en vooral ook wat hun drijfveer is.

Redactie

Verder zijn er natuurlijk weer beelden te zien van tal van nieuwe boten of nieuwe watersportproducten en worden nieuwe ligplaatsen op bijzondere plekken belicht. Tenslotte brengt de redactie een bezoek aan een team dat voor de Volvo Ocean race aan het trainen is. Met spectaculaire beelden van een ploeg die zich al een jaar lang voorbereidt op de zwaarst denkbare zeilbeproeving.

Dertien weken lang

Het programma VaarTV wordt 13 weken lang vanaf 5 januari elke zondag op RTL4 uitgezonden vanaf ca. 16.50 u. Het programma wordt geëxploiteerd door Bohil Media en geproduceerd door Pilarczyk Media, beide onderdeel van de Telegraaf Media Groep.