Nieuws/Binnenland
1020947
Binnenland

Ruiten sneuvelen bij vernietigen vuurwerk

In Zwartewaal zijn zaterdagavond ruiten gesneuveld door het onschadelijk maken van vuurwerk door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD). Het ging om illegaal vuurwerk dat was gevonden in een woning in het nabijgelegen Heenvliet en dat door de dienst van Defensie was weggehaald. Dat meldde de politie.

Het vuurwerk werd onschadelijk gemaakt in de Put van Heenvliet, dat tussen de twee Zuid-Hollandse plaatsen ligt. Van zeker vier woningen gingen de ruiten kapot. Bij één huis zou een aanbouw een scheur hebben opgelopen. „Daarnaast zullen veel mensen de wenkbrauwen hebben gefronst vanwege de knal”, zei een woordvoerder van de politie.

De EOD heeft een ander deel van het vuurwerk dat zou worden vernietigd, teruggebracht naar de woning waar het vandaan kwam. Het wordt zaterdag niet meer tot ontploffing gebracht. Als het zondag gebeurt, komt er eerst een aankondiging.

In Heenvliet moeten zeven mensen in verband met de vuurwerkvondst, die vrijdag werd gedaan, voor de tweede nacht ergens anders slapen. In totaal zijn daar vijf woningen ontruimd. Een van de bewoners, een 63-jarige man, is aangehouden als verdachte. De EOD, die door de politie was ingeschakeld, was zaterdag toen het donker werd nog niet klaar met het opruimen van de illegale spullen.