Nieuws
1021477
Nieuws

Nóg meer concurrentie voor Maywood...

Ware wedloop om 'Rio'

Er is een ware wedloop begonnen om Maywood-megahit Rio uit 1981! Niet alleen Gerard Joling en Alice May en Caren Wood blijken ter gelegenheid van het WK in Brazilië volgend jaar een nieuwe versie van het nummer op te nemen, óók ex-Maywood zangeres Inge van den Biggelaar heeft het lied in twee talen opgenomen.

"Toen ik gisteravond op tv hoorde van alle plannen met Rio dacht ik: hoe is het mogelijk", vertelt Inge, die een aantal jaren op de plek van Caren met Alice zong. "De enige reden dat ik nog met publiciteit had gewacht, was door de feestdagen. Daarná zouden we los gaan."

Bij Humberto Tan aan de tafel in RTL Late Night vertelden Caren en Alice, die eerder dit jaar in Ziggo Dome op het podium werden herenigd door Gerard Joling nadat ze 18 jaar ruzie met elkaar hadden, dat ze hun hit van dertig jaar geleden nieuw leven zouden inblazen. Tot grote verbazing van de zusjes onthulde Tan dat ook hun goede vriend Geer daarmee bezig was. "We wisten het niet", zeiden ze. "Hij heeft ons niet gebeld."

En dat blijkt te kloppen. Gerard nam een demo op voor de reclame van een grote supermarktketen en moest om die reden nog even zijn mond houden. Met het uitlekken van het nieuws had hij eerder dan gedacht iets uit te leggen."Maar ik denk dat ze er blij mee zijn", reageerde Gerard. "Het is een prachtig nummer dat ook nog eens in een commercial gaat worden gebruikt. Daarbij: alles wordt keurig afgerekend met ze, zoals dat hoort."

Met de derde partij in de persoon van Inge van den Biggelaar, die tegenwoordig optreedt onder de naam INCH, lijkt een ware run op het lied te zijn ontstaan. "Ik begreep dat Gerard het lied in twee talen, het Engels en Portugees, opneemt. Wat Alice en Caren gaan doen weet ik niet. Maar ík heb gekozen voor Engels en Spaans. Spaans omdat ik weet dat Rio daar heel goed scoorde en omdat Spanje het vorige WK kampioen werd. Voetbal wordt daar op handen gedragen. Bovendien is Spaans een wereldtaal, ik zie dus kansen genoeg om er succes met te hebben."