Nieuws/Binnenland
1021711
Binnenland

Eropuit met kerst

Klassiek de kerst in

In Amsterdamse kerken, poptempels en concertzalen treden met kerst de beste klassieke musici op. Of je nu kiest voor een grote locatie of juist gaat voor een intieme setting, van een stille nacht zal niets terechtkomen.

Hier alle concerten op een rij:

Dirigent Pieter Jan Leusink, pianisten Cor Bakker en Louis van Dijk en de Vocal Group CALL werken samen voor twee magische kersstconcenrten met traditionele en wereldberoemde kerstliederen.  vrij 20 dec, 20.15 uur, €50-€75.

Het Combattimento Consort Amsterdam en het Nederlands Kamerkoor verzorgen twee uitvoeringen van Bach’s Weihnachtsoratorium, de ultieme interpretatie van het kerstverhaal. Muziekgebouw aan ‘t IJ, zo 22 dec, 19.30 uur, €44.

Dirigent Clemens Schuldt en sopraan Elizabeth Watts treden bij dit Feestconcert samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest op met een feestelijk programma. Inclusief ballet- en opera fragmenten, walsen en polka’s. Het Koninklijk Concertgebouw, za 21 dec, 20.15 uur, €18-€48.

De seizoen uitvoeringen van Händels Messiah door de Nederlandse Händelvereniging staan bekend als een van de koor-hoogtepunten van het jaar. Het Koninklijk Concertgebouw, ma 23 dec, 20.00 uur, €40-€42.

Op eerste kerstdag kun je zoals elk jaar terecht voor het Kerstmatinee - een begrip in Amsterdam! Dit jaar brengt het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van dirigent Andris Nelsons onder meer werken van Richard Wagner en Richard Strauss ten gehore. Het Koninklijk Concertgebouw, 25 dec, 15.00 uur, €22,50-€95.

Het Paradiso Orchestra organiseert een nieuwe editie van de Kerstmatinee in deze historische poptempel. Tijdens deze matinee getiteld ‘Jesus is Coming’ passeren diverse kerstklassiekers sing-a-long momenten, humor en glühwein de revue. Paradiso, do 26 dec, 16.00 uur, €22,50.

Twee kerstdag staat Het Koninklijk Concertgebouw in het teken van een Kerstrecital van Regina Albrink. De pianiste stort zich vol overgave op Beethovens Appassionata en Chopin. Het Koninklijk Concertgebouw, 26 dec, 14.15 uur. €29,50-€32,50.

 Wibi Soerjadi speelt de sterren van de hemel in deze 21e editie van het Kerstgala. Zijn eigen muziek past naadloos in een traditie die Franz Liszt twee eeuwen geleden begon, met onspeelbare bewerkingen en fantasieën. Het Koninklijk Concertgebouw, do 26 & za 28 dec, 20.15 uur, €59-€79.

Kijk voor alle kerstuitjes op: www.reiskrant.nl/kerst