Nieuws/Binnenland
1021718
Binnenland

Klassieke kerst in Amsterdam

Kom in de decembermaand in Amsterdam met klassieke muziek in de ultieme kerststemming. De beste klassieke musici uit Europa treden op in kerken, poptempels en concertzalen verspreid over de stad. Fijne feestdagen!

De Kerst in Amsterdam komt tot leven met een groot aanbod aan klassieke concerten in locaties als Het Concertgebouw, Paradiso en diverse kerken. Of je nu kiest voor een grotere locatie of juist gaat voor een intieme setting: in Amsterdam is er voldoende keus voor liefhebbers van klassieke muziek. Van een stille nacht zal niets terecht komen…

Hier alle concerten op een rij:

 

Dirigent Pieter Jan Leusink, pianisten Cor Bakker en Louis van Dijk en de Vocal Group CALL werken samen voor twee magische kersstconcenrten met traditionele en wereldberoemde kerstliederen.  Vrij 20 dec, 20.15 uur, €50-€75.

Het Combattimento Consort Amsterdam en het Nederlands Kamerkoor verzorgen twee uitvoeringen van Bach’s Weihnachtsoratorium, de ultieme interpretatie van het kerstverhaal. Muziekgebouw aan ‘t IJ. Zo 22 dec, 19.30 uur, €44.

Op het programma van graindelavoix' kerstconcert staat een exotisch werk: het Cypriotische kerstoratorium van Jean Hanelle. Het oratorium wordt vergezeld door Griekse manuscripten en rijke vocale tradities van het Cyprus uit de Middeleeuwen. Het Koninklijk Concertgebouw, do 19 dec, 20.15 uur, €27-€42.

Dirigent Clemens Schuldt en sopraan Elizabeth Watts treden bij dit Feestconcert samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest op met een feestelijk programma. Inclusief ballet- en opera fragmenten, walsen en polka’s. Het Koninklijk Concertgebouw, za 21 dec, 20.15 uur, €18-€48.

 

De seizoen uitvoeringen van Händels Messiah door de Nederlandse Händelvereniging staan bekend als een van de koor-hoogtepunten van het jaar. Het Koninklijk Concertgebouw, ma 23 dec, 20.00 uur, €40-€42.

Op eerste kerstdag kun je zoals elk jaar terecht voor het Kerstmatinee - een begrip in Amsterdam! Dit jaar brengt het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van dirigent Andris Nelsons onder meer werken van Richard Wagner en Richard Strauss ten gehore. Het Koninklijk Concertgebouw, 25 dec, 15.00 uur, €22,50-€95.

Het Paradiso Orchestra organiseert een nieuwe editie van de Kerstmatinee in deze historische poptempel. Tijdens deze matinee getiteld ‘Jesus is Coming’ passeren diverse kerstklassiekers sing-a-long momenten, humor en glühwein de revue. Paradiso, do 26 dec, 16.00 uur, €22,50.

Twee kerstdag staat Het Koninklijk Concertgebouw in het teken van een Kerstrecital van Regina Albrink. De pianiste stort zich vol overgave op Beethovens Appassionata en Chopin. Het Koninklijk Concertgebouw, 26 dec, 14.15 uur. €29,50-€32,50.

 Wibi Soerjadi speelt de sterren van de hemel in deze 21e editie van het Kerstgala. Zijn eigen muziek past naadloos in een traditie die Franz Liszt twee eeuwen geleden begon, met onspeelbare bewerkingen en fantasieën. Het Koninklijk Concertgebouw, do 26 & za 28 dec, 20.15 uur, €59-€79.