Nieuws/Binnenland
1021841
Binnenland

Burgemeester Hoes gehoord over zoen toyboy

Burgemeester Onno Hoes geeft woensdagavond in het stadhuis van Maastricht tekst en uitleg over Onnogate. De in opspraak geraakte Hoes overlegt achter gesloten deuren met de fractievoorzitters van de gemeenteraad.

De vergadering is bezig sinds 21.00 uur. Op de agenda van dit 'seniorenconvent' staat slechts één agendapunt: de affaires van Hoes.

In de Maastrichtse raad groeit de irritatie, omdat de affaires van Hoes de publiciteit al dagen beheersen. Ook is er ergernis omdat Hoes dinsdag exclusief voor RTL Boulevard een verklaring aflegde over zijn affaires, terwijl op dat moment de raad vergaderde en niet op de hoogte was van de verklaring.

De ophef begon met een kus van Hoes in een hotellobby met een 24-jarige Maastrichtenaar. Vorige week beloofde Hoes dat er niet nog meer lijken uit de kast zouden vallen. Dat stemde de raad tevreden. Maar sindsdien bleef Hoes achtervolgd door roddels, en de raad raakt steeds geïrriteerder. Enkele kleine fracties zijn uiterst kritisch over de burgemeester, maar het ziet ernaar uit dat de grote fracties niet uit zijn op het vertrek van Hoes. Hoe lang de vergadering duurt, is niet te zeggen.