Nieuws/Binnenland
1021903
Binnenland

'Akkoord opent weg naar premieverlaging'

Het nieuwe pensioenakkoord opent de weg naar substantiële premieverlaging bij de pensioenen, wat goed is voor de koopkracht. Dat zeggen ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland woensdag in een reactie.

Essentieel is wel dat dit niet wordt gedwarsboomd door nieuwe regels voor het toezicht op pensioenen die eveneens in 2015 moeten ingaan, benadrukken de werkgevers. Ze zijn positief dat in het nieuwe pensioenakkoord een goede pensioenopbouw voor alle inkomens mogelijk blijft en dat een sterk nivellerende maatregel van tafel is.

„Het kabinet wilde de pensioenopbouw voor mensen met hogere inkomens onmogelijk maken. Met het nu bereikte akkoord worden de afspraken in het sociaal akkoord gerespecteerd. Bovendien is nu afgewend dat er opnieuw over 3 miljard euro aan bezuinigingen moet worden onderhandeld.”

MKB-Nederland en VNO-NCW vinden het wel een domper dat een deel van de financiering van de plannen is gevonden door de ww-premie in 2015 minder te verlagen dan eerder in het herfstakkoord was toegezegd.