Nieuws/Buitenland
1021916
Buitenland

Zanger Lostprophets krijgt 35 jaar cel

Zanger Ian Watkins van de Britse band Lostprophets heeft woensdag 35 jaar cel gekregen voor kindermisbruik. Hij kreeg de straf onder meer voor poging tot verkrachting van een baby.

De 36-jarige Watkins uit Pontypridd in Wales had in november al schuld bekend. Woensdag liet de zanger weten dat hij „diepe, diepe spijt” heeft en dat hij „te laat de ernst heeft ingezien van wat er gebeurde”, meldde de BBC.

Politieman Peter Doyle, die onderzoekt of er nog meer slachtoffers zijn, heeft Watkins echter beschreven als „toegewijd, georganiseerd pedofiel”. Volgens Doyle heeft Watkins „geen empathie getoond en geen wroeging over wat hij heeft gedaan”.

In totaal is Watkins voor 13 aanklachten veroordeeld. Ook twee vrouwelijke fans van 21 en 25 jaar zijn veroordeeld in de misbruikzaak. Het gaat om de moeders van misbruikte kinderen. Ze hebben 14 en 17 jaar cel gekregen. Een van de vrouwen was de moeder van de baby die Watkins probeerde te verkrachten.

Lostprophets, waarvan Watkins oprichter was, is dit jaar opgeheven. In 2007 stond de rockband nog op het programma bij Pinkpop. Het laatste album kwam uit in 2012.