Nieuws
1021922
Nieuws

Foto maken met een knipoog

Internetreus Google heeft een opmerkelijke nieuwe functie aan zijn Glass-bril toegevoegd. Gebruikers kunnen nu foto's maken door te knipogen.

Huidige eigenaars van een exemplaar kunnen na het installeren van de laatste software-update in de instellingen de knipoogtechniek aanzetten. Vervolgens merkt de bril telkens als de drager knipoogt, waarna direct een foto genomen wordt.

Volgens Google is het zo makkelijker om snel een kiekje te maken zonder dat er daarvoor een specifiek commando via stem of het menu gegeven wordt, waardoor je ook niet uit het moment gehaald wordt. Voorheen was het namelijk alleen mogelijk om een foto te maken door hardop te zeggen 'Ok Glass, take a picture' of door in het menu met het touchpad aan de zijkant van de bril de optie te selecteren.

Het bedrijf ziet de nieuwe foto-optie slechts als begin van de knipoog als aansturing van Glass. Het denkt dat in de toekomst allerlei acties ermee uitgevoerd kunnen worden, zoals betalen door naar een kassa te kijken en te knipogen.

Naast deze nieuwe functie heeft de softwaregigant ook eindelijk een app voor de iPhone uitgebracht, waardoor het mogelijk is om de bril aan de telefoon van Apple te koppelen. Een applicatie voor Android-toestellen is al maanden eerder uitgekomen, maar nu kunnen eigenaars van een toestel van de concurrentie dus ook de bril ermee configureren.