Nieuws
1021924
Nieuws

Nieuwe bedrijf maakt 'Iron Man'-bril

Een nieuw technologiebedrijf genaamd Meta is bezig met de ontwikkeling van een futuristische bril die Google Glass qua prestaties moet doen verbleken. De gadget biedt een 3D-gebruikersinterface die nog het meeste wegheeft van wat in de Iron Man-films getoond wordt.

De drager van een Meta-bril krijgt de interface te zien die over het reguliere zicht wordt geplaatst. De besturing gaat door simpelweg de handen over de relevante icoontjes te bewegen, waarbij een grijpbeweging de selectie bevestigd. De bril pikt namelijk dankzij ingebouwde camera's voorwerpen in drie dimensies op, een beetje zoals de Kinect-camera voor de Xbox 360 van Microsoft.

Het 40-koppige team van Meta heeft inmiddels al een applicatie ontwikkeld waarmee 3D-modellen te maken zijn met alleen de bril en een paar handen. Als de gadget - over een aantal jaar - voor consumenten beschikbaar is, moeten er tussen de 200 en 300 apps beschikbaar zijn.

Al deze digitale pracht en praal vereist wel krachtige hardware. De huidige versie van de bril moet dan ook aan een externe computer gekoppeld worden. De ontwikkelaarsversie van de gadget, die in 2014 geleverd kan worden, bevat eveneens een externe pc, maar dan in handzaam formaat. Deze 'pocket pc' bevat een Core i5-processor van Intel, 4GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen. Voor deze versie moet wel flink in de buidel getast worden: een 'developer edition' kost $3000 (€2200). Het bedrijf stelt echter dat de prijs voor de 'reguliere' versie een stuk lager zal liggen, aangezien de prijs van de onderdelen ook omlaag zal gaan.