Nieuws
1021925
Nieuws

LG lanceert all-in-one Chrome computer

LG heeft vandaag de Chromebase aangekondigd, een all-in-one computer op maat gemaakt voor het Google Chrome besturingssysteem. Het apparaat heeft een 21,5 inch scherm.

Tot nu toe draait het Chrome besturingssysteem alleen op laptops. Met de Chromebase lijkt LG een goedkoop en simpel alternatief te willen bieden voor standaard desktop pc`s, net als Chromebooks bieden voor traditionele laptops. Het Chrome besturingssysteem is compleet gebaseerd op de browser. Het is zo ontworpen dat voornamelijk webgebaseerde applicaties, waaronder tekstverwerking en games, op het apparaat kunnen draaien.

De LG Chromebase draait op een Intel Celeron processor, heeft 2GB werkgeheugen en 16GB SSD geheugen. Verder heeft het apparaat een 1,3 megapixel webcam en beschikt het over een HDMI poort, drie USB 2.0 poorten, een USB 3.0 poort en LAN. Toetsenbord en muis worden meegeleverd.

Een prijs is nog niet bekendgemaakt. LG onthult de Chromebase tijdens de internationale Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.