Nieuws
1021927
Nieuws

Chinese telefoonmaker komt met superscherp scherm

De Chinese telefoonfabrikant Oppo heeft een primeur. De nieuwe Find 7-smartphone van het bedrijf zal het eerste toestel zijn met een zogeheten 2K-scherm. Deze bevat grofweg dubbel het aantal pixels dat een Full HD-scherm bevat.

Om deze grafische kracht op het scherm te toveren maakt het bedrijf gebruik van de nieuwste processor van producent Qualcomm, de Snapdragon 805. Deze quad core chip, in combinatie met maar liefst 3GB aan werkgeheugen, moet ervoor zorgen dat heel beeld kraakhelder en toch zonder stotteren wordt weergegeven. Ook bevat het een relatief grote 4000mAh-batterij, omdat een dergelijk scherm ook meer stroom verbruikt dan huidige beeldschermen.

De vraag is wel of een 2K-scherm op smartphonegrootte nog zin heeft. Bij de meeste telefoons met Full HD 1080p-schermen is het met het blote oog al vrijwel onmogelijk om nog individuele pixels te onderscheiden. De praktijk zal het echter uitwijzen, want de Find 7 moet in de eerste helft van 2014 te koop zijn. Of en wanneer hij ook in Europa beschikbaar is, is nog onbekend.