Nieuws
1021928
Nieuws

Eerbetoon aan Boudewijn de Groot op Noorderslag

Tijdens het showcasefestival Noorderslag brengen verschillende Nederlandse artiesten een eerbetoon aan Boudewijn de Groot.

Op zaterdag 18 januari 2014 brengen Nederlandse artiesten op Noorderslag een eerbetoon aan Boudewijn de Groot.

Tijdens de eenmalige show, genaamd ‘Door de Overlevenden’, presenteren onder meer de New Cool Collective Big Band, The Kik, Roos Rebergen en Tangarine hun interpretaties van muziek van Boudewijn de Groot, muziek die hen heeft geïnspireerd. Ook Boudewijn de Groot, zijn zoon Marcel en kleindochter Aysha treden deze bijzondere avond op.

 

‘Door de Overlevenden’ is aftrap van het Grote Zaal-programma van Noorderslag. Mensen die geen kaartje voor Noorderslag hebben kunnen bemachtigen kunnen de show op Nederland 3 volgen, waar de NOS en NTR op zaterdagavond 18 januari 2014 een liveverslag van Noorderslag uitzenden.

Boudewijn de GrootBoudewijn de Groot staat bekend als Nederlands bekendste troubadour, die in de jaren zestig en zeventig grote hits had met, veelal door Lennaert Nijgh geschreven, nummers als Testament, Welterusten Meneer De President en Het Land Van Maas En Waal. Boudewijn de Groot trok zich terug in de jaren tachtig om carrière te maken als componist van filmmuziek en acteur.

Eind jaren negentig maakte hij een zeer succesvolle comeback. De laatste grote tournee van Boudewijn de Groot met de band Vaarwel, Misschien Tot Ziens loopt tot 14 mei 2014, wanneer de zanger precies 50 jaar professioneel actief is als zanger en liedjesschrijver..

‘De lange, jaarlijkse tours zijn na 2014 onherroepelijk verleden tijd,’ meldt de zanger op zijn website. Hij zal zijn optredens drastisch beperken, ‘misschien een korte, intieme tour van een paar weken daargelaten’ en de ‘gouwe ouwen’ zullen tot het verleden behoren.