Nieuws/Binnenland
1021937
Binnenland

Tecmo Koei werkt aan game in Zelda-wereld

Nintendo heeft in een Nintendo Direct-video voor 2014 een Wii U-spel van Tecmo Koei aangekondigd. Deze game, met als voorlopige titel Hyrule Warriors, plaatst de actievolle Warriors-serie in de wereld van The Legend of Zelda. Daarnaast maken we komend jaar op de console ook kennis met Dr. Luigi.

In de downloadbare Wii U-game Dr. Luigi, die op 15 januari verschijnt, trekt het broertje van Mario zijn doktersjas aan. Net als in het puzzelspel Dr. Mario moet de speler in Dr. Luigi gekleurde pillen op een rij plaatsen om virussen te vernietigen. Voor de liefhebber is er ook de originele Dr. Mario-modus.

Kirby krijgt in 2014 een nieuwe game. Kirby Triple Deluxe is een zijwaarts scrollende platformspel die gebruik maakt van de 3D-functie van de 3DS om Kirby naar voren en achteren te brengen. Daardoor kan hij vijanden ontwijken en puzzels oplossen. Verder is Rosalina uit de Super Mario Galaxy-serie als speelbaar personage toegevoegd aan zowel Super Smash Bros. als Mario Kart 8.

Tijdens de uitzending zijn nog een paar releasedata bevestigd. Zo zal Donkey Kong Country: Tropical Freeze op 21 februari verschijnen voor Wii U en komt Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney voor Nintendo 3DS uit op 28 maart.