Nieuws
1021938
Nieuws

4 budgetvriendelijke bestemmingen

Hier dalen de hotelprijzen in 2014

Zin om in het nieuwe jaar een verre reis te maken? Dalende hotelprijzen zorgen ervoor dat de volgende vier bestemmingen in 2014 een stuk vriendelijker zijn voor de portemonnee.

1 Zuid-Afrika

Hotelprijzen dalen met 8 procent.

Zorg dat het spotten van de 'Big Five' (olifant, neushoorn, leeuw, luipaard, buffel) bovenaan je prioriteitenlijstje staat. Het bekendste wildpark in Zuid-Afrika is het Krugerpark, waar zo'n 14 euro entree wordt gevraagd. Het is toegestaan om daar op eigen houtje rond te rijden in een huurauto. Strandliefhebbers gaan richting Kaapstad. Ben je dol op de zon en prachtige zonsondergangen, dan is de Atlantische Oceaan iets voor jou. De Indische Oceaan trekt vooral veel zwemmers en surfers. Sla in Kaapstad Boulders Beach, de woonplaats van een kolonie pinguïns, niet over (alleen kijken, niet aaien!). In Johannesburg is een bezoek aan de sloppenwijk Soweta een indrukwekkende ervaring. Hetzelfde geldt voor het Nelson Mandela Museum en het Apartheid Museum.

2 Venetië

 

Hotelprijzen dalen met 7 procent.

Een tripje naar deze Italiaanse stad is nog nooit zo goedkoop geweest, meldt Huffington Post. Het geld dat je bespaart op je hotelkamer kun je eventueel gebruiken voor een romantische gondelvaart. Een tochtje door de grachten van Venetië is prachtig, maar aan de prijzige kant. Op het San Marcoplein ben je wel even zoet met de vele imposante bouwwerken, denk aan de beroemde basiliek van San Marco en het in gotische stijl gebouwde Dogepaleis. Wie meer heeft met moderne kunst, gaat naar het Guggenheim museum, waar collecties van onder anderen Picasso, Dali en Pollock te zien zijn.

3 Dominicaanse Republiek

 

Een vijfsterrenresort voor zo'n 77 euro per nacht.

Steeds meer mensen reizen voor een strandvakantie af naar de Dominicaanse Republiek. Het Majestic Colonial Beach Resort is een absolute aanrader; een overnachting in dit vijfsterrenresort kost ongeveer 77 euro per persoon. Ook een verblijf in het vissersdorpje Las Terrenas is vriendelijk voor de portemonnee en aan prachtige stranden geen gebrek... Het Los Haitises National Park, ook wel bekend als Caño Hondo, is dé plek om van de natuur te genieten en tot rust te komen. Of huur voor twee euro per dag een kajak en vang een glimp op van pelikanen en schildpadden.

4 Buenos Aires

 

Hotelprijzen dalen met 8 procent.

Corrientes Avenue is de plek waar je 's avonds moet zijn. Scoor een pizza en dans daarna de calorieën eraf in een van de vele clubs. Uiteraard ontkom je niet aan de tango. In het Evita Museum kom je alles te weten over het leven van Eva Péron, de tweede echtgenote van de Argentijnse president Juan Péron. Je ziet niet alleen haar kledingstukken, maar ook video's van haar speeches. Koop ook een kaartje voor het Museum of Latin American Art of Buenos Aires, waar kunstwerken hangen van Frida Kahlo en Diego Rivera. Voor opera- en balletvoorstellingen kun je terecht in Teatro Colon. Een ticket kost meestal zo'n zes euro. Voor zeven euro krijg je een uitgebreide toer door het theater. Klaar met de geschiedenis van de stad? Zeilen, varen en waterskiën kan in Río de la Plata.