Nieuws/Binnenland
1021960
Binnenland

Doodsmak peuter nog steeds in onderzoek

Het staat nog steeds niet vast hoe de 3-jarige peuter Nana op 9 april op of over de reling van de zesde verdieping van de flat Kikkenstein in Amsterdam Zuid-Oost is gekomen. Het jongetje viel hoe dan ook naar beneden en overleefde dat niet.

De politie arresteerde kort na het voorval onder anderen een 38-jarige neef van het slachtoffertje. Justitie verdenkt hem van moord of doodslag op het kind, dan wel roekeloosheid of dood door schuld. Woensdag hield de rechtbank in Amsterdam een tussentijdse zitting in de zaak.

Een van de scenario's is dat de verdachte het kind van het balkon heeft gegooid. Een ander scenario is dat hij, onder invloed van alcohol en cannabis, een roekeloos spel met het kind heeft gespeeld, waardoor het over de balkonrand is gevallen. Experts van het Nederlands Forensisch Instituut onderzoeken ook de mogelijkheid of het jongetje zelf over de rand is geklommen.

Verdachte P.A. verscheen niet op de zitting. Zijn advocaat Bert Koenders wilde niet zeggen wat A. dat tot dusver heeft verklaard. Uit het feit dat er tal van alternatieve scenario's worden onderzocht, mag worden afgeleid dat er geen eenduidige verklaring, zoals een bekentenis, op tafel is gekomen. A. zit nog steeds in voorarrest.

In het onderzoek is een reeks getuigen gehoord en zijn twee belangrijke getuigen ook afgeluisterd, aldus het Openbaar Ministerie (OM).

In maart vindt nog een voorbereidende zitting plaats. Naar verwachting zal de zaak in mei of juni inhoudelijk worden behandeld. Volgens het OM zijn daar 2 dagen voor nodig.