Nieuws
1021968
Nieuws

'Apple komt met iPad Pro'

Apple lijkt een druk jaar tegemoet te gaan. Na geruchten over een smartwatch en een grotere iPhone is er nu ook nieuws uitgelekt over een complete nieuwe iPad-lijn. De iPad Pro, zoals het apparaat nu al genoemd wordt, is een grotere versie van de populaire tablet en moet in april al uitkomen.

Volgens diverse publicaties, waaronder The Korea Times en International Business Times, bevat de iPad Pro een 12,9 inch groot scherm. In april moet de eerste variant uitkomen met een 2K-resolutie. Dat wil zeggen dat het scherm dubbel zoveel pixels bevat als een Full HD-scherm. In oktober moet vervolgens een versie uitkomen met een 4K-scherm.

Het idee achter de nieuwe tablet is dat hij geschikt moet zijn voor bijvoorbeeld fotografen en andere professionals die veel aan beeldbewerking doen. Momenteel dient de iPad vaak bij deze beroepen als extra handigheidje, maar moet een 'echte' computer alsnog gebruikt worden voor het echt bewerken van geschoten foto's of video's.

Over andere specificaties en prijzen is verder nog niets bekend. Het zou echter geen verrassing zijn als de iPad Pro een stuk krachtiger is dan zijn kleinere broertje, wat waarschijnlijk gepaard zal gaan van een fiks hogere prijs.