Nieuws
1021970
Nieuws

Apple werkt aan nieuw soort computer

Apple heeft ambitieuze plannen voor zijn aanwezigheid in de huiskamer. Het bedrijf heeft deze week een patent toegewezen gekregen voor een computer die draait rond een intelligente projector die op basis van sensoren op een bepaalde plek en manier beelden projecteert.

De intelligente projector beschikt over een bewegingssensor, omgevingslichtsensor en afstandssensor die gecombineerd bepalen hoe en waar beelden geprojecteerd worden. Hierdoor ontstaat een computer die nagenoeg niet bedraad is. In het patent dat als eerste werd ontdekt door Patently Apple wordt ook gesproken over het draadloos opladen van de batterijen die de verschillende delen van de computer van stroom voorzien.

De in het patent beschreven computer is extreem draagbaar en toch krachtig. Gebruikers kunnen de projector op een wand naar keuze richten en vervolgens toetsenbord en muis erbij pakken. De intelligente projector bepaalt vervolgens zelf de juiste oriëntatie, kleurbalans en helderheid van de projectie.

Zoals bij elk toegewezen patent, is het maar de vraag of de intelligente projector daadwerkelijk op de markt verschijnt. Het idee achter de intelligente projector zou ook gebruikt kunnen worden om Apple TV een prominentere plaats in de woonkamer te geven. In combinatie met de bewegingstechnologie van het onlangs door Apple overgenomen bedrijf PrimeSense kan de projector ook interessant zijn op het gebied van games.