Nieuws
1021972
Nieuws

'Rechtszaak omtrent oldtimerbelasting terecht'

Zoals eigenlijk al werd verwacht, heeft na de Tweede Kamer nu ook de Eerste Kamer ingestemd met de plannen op het gebied van wegenbelasting voor oldtimers. Stichting Autobelangen laat met dit besluit de strijdbijl nog niet vallen en wil naar de rechter stappen. Vind jij het terecht dat de stichting de Staat voor de rechter daagt?

Vier jaar

“Als de achterban het ermee eens is, stappen we naar de rechter, want ik denk dat we een sterk punt hebben. De oldtimerregeling wordt nu al voor de derde keer in vier jaar aangepast zonder dat er een echte reden voor is. Dit kan gewoon niet”, zo vertelde Wouter van Embden van VrijstellingOldtimer eerder aan Autovisie.

Volgens Stichting Autobelangen berust de hele maatregel op 'foutieve informatie’. “Grote groepen mensen zijn hierdoor zwaar gedupeerd”, zegt de stichting.

50 euro

Definitief naar de rechter stappen zit er overigens nog niet in, want de stichting vraagt eerst bezitters van oldtimers om een toezegging van minimaal 50 euro om zo een voldoende financiële bodem te hebben om een rechtszaak te starten. Als er dan op 20 januari 2014 genoeg geld is toegezegd, wordt het geld pas afgeschreven en kan de rechtzaak beginnen.

Wat vind jij ervan dat de stichting de Staat voor de rechter daagt? Is dit terecht? Of moet de stichting zich berusten in het besluit van de politiek? Laat het weten in de reacties!

De stelling: ‘Rechtszaak omtrent oldtimerbelasting terecht’