Nieuws/Binnenland
1021994
Binnenland

Overstapwinkel helpt met kiezen zorgverzekering

Station Amsterdam Zuid heeft een primeur. Reizigers kunnen hier bij een 'overstapwinkel' terecht voor advies. Uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders het kiezen van een nieuwe verzekering ingewikkeld en tijdrovend vinden. De winkel hoopt snel en effectief een handje te helpen.

Veel Nederlanders zakt bij het vergelijken van zorgverzekeraars snel de moed in de schoenen. Wat is het verschil tussen een naturapolis en een restitutiepolis? Eigen risico wel of niet verhogen? Wat dekt een aanvullende verzekering wel en wat niet? Overstappen is nog niet zo eenvoudig.

 

Primeur

Om het overstappen makkelijker te maken, opende zorgverzerkeraar ONVZ de overstapwinkel op station Amsterdam Zuid. Hiermee heeft het drukbezochte overstapstation een primeur. De winkel wordt bemand door deskundige medewerkers die klanten gericht advies geven over hun situatie. Het inwinnen van informatie is geheel gratis. De Overstapwinkel is woensdag en donderdag geopend van 7.00 tot 15.00 uur. Overstappen naar een andere zorgverzekering kan nog tot en met 31 december.

 

Zorg voor later

“Voor veel mensen is gezondheid een zorg voor later”, zegt bestuursvoorzitter Erno Kleijnenberg van initiatiefnemer ONVZ Zorgverzekeraar. “We zien dat veel mensen hun zorgverzekering ingewikkeld vinden en zich daarom niet oriënteren. Terwijl het erg belangrijk is om wat tijd aan je gezondheid te besteden. Zo is het verstandig om verder te kijken dan de prijs. Wat wordt wel en wat wordt niet gedekt? Wat valt onder je eigen risico? En kun je zelf bepalen naar welk ziekenhuis je gaat? Bij deze vragen stilstaan kan helpen voorkomen dat een goedkope verzekering je duur komt te staan.”

 

Moeilijke keuze

Van de Nederlanders weet veertig procent nog niet of hij gaat overstappen, zo blijkt uit onderzoek van Motivaction. De ingewikkelde materie en de tijd die het kost zijn belangrijke redenen om niet over te stappen. De belangrijkste reden om wel over te stappen zijn prijs, dekking en de mogelijkheid om zelf een arts en ziekenhuis te kunnen blijven kiezen. Van de Nederlanders weet 77 procent niet dat de keuze om zelf een arts en ziekenhuis te kiezen bij een naturaverzekering minder wordt.

 

  .socialBar { display:none; }