Nieuws
1022032
Nieuws

Wat Nederlanders willen doen met een miljoen

Als Nederlanders een miljoen euro in handen krijgen door de loterij te winnen, storten ze geld braaf op hun spaarrekening. Andere bestemmingen zijn een vakantie, een auto en cadeautjes aan familie. Verder dromen vrouwen vooral van kleding en mannen gebruiken het geld om te beleggen.

Acht op de tien Nederlanders fantaseert over het winnen van miljoenenprijzen via loterijen en de helft denkt gelukkiger te worden van het winnen van een dergelijke prijs. Dat blijkt uit onderzoek onder 1300 mensen van Bureau Consumentenonderzoek in opdracht van de Postcodeloterij.

 

Vrouwelijke miljonairs naar de Malediven

Vaker dan mannen kiezen vrouwen om hun gewonnen miljoen aan vrienden en familie te geven of aan een goed doel te schenken. Als ze toch zichzelf willen verwennen neemt driekwart van de vrouwen een nieuwe garderobe. Ook inloopkasten zijn populair bij vrouwen die dromen van een miljoen. Opvallend is dat van alle vrouwen acht op de tien geld besteedt aan een vakantie. 38 procent kiest hierbij als bestemming de Malediven. Eén op de vijf vrouwen wil het geld uitgeven aan een cosmetische behandeling.

Mannen gebruiken geld in plaats van kleding vaker voor beleggen of het aflossen van een hypotheek. Waar 65 procent van de mannen een nieuwe auto gaat kopen van het prijzengeld, zegt één op de twaalf dat het een Ferrari wordt

 

Top 5 uitgaven mannen       

  1. Geld op mijn spaarrekening                 90 procent  
  2. Vakantie boeken                                 79 procent  
  3. Cadeaus/geld geven aan familie           71 procent  
  4. Nieuwe auto kopen                             65 procent  
  5. Beleggen/ investeren                          55 procent 

 

Top 5 uitgaven vrouwen

  1. Geld op mijn spaarrekening                  95 procent
  2. Cadeaus/geld geven aan familie            83 procent
  3. Een vakantie boeken                            81 procent
  4. Een nieuwe garderobe aanschaffen      74 procent
  5. Geld geven aan een goed doel              67 procent

 

Op de vraag wat Nederlanders over hebben voor een miljoen, geeft twee op de drie Nederlanders aan een jaar lang zijn mobiele telefoon niet te gebruiken. De helft van de respondenten heeft er zelfs een jaar zonder seks voor over.