Nieuws/Buitenland
1022045
Buitenland

Dodelijke vuistslag na affaire

Een 44-jarige Engelsman is dinsdag tot 3,5 jaar cel veroordeeld wegens doodslag op een man die hem beschuldigde een affaire met zijn vrouw te hebben.

Alexander Frew werd door de 41-jarige Matthew Welford beschuldigd dat hij een seksuele relatie met de vrouw van Welford zou hebben. Welford had dat vermoeden omdat Frew twee keer met zijn vrouw Sarah op een hotelkamer was geweest.

Welford ging verhaal halen bij zijn vermeende rivaal, wat uitliep op een ruzie. Tijden die ruzie sloeg Frew Welford met één forse klap neer. Op een bewakingsvideo, die aan de jury is getoond en ook op internet circuleert, is te zien hoe de beschuldigde uithaalt, waarna het slachtoffer bewusteloos op de grond valt.

Het slachtoffer werd met hersenletsel opgenomen in het ziekenhuis waar hij acht dagen later overleed.

Zelfverdediging

Frew beweerde in de rechtszaal dat er sprake was van zelfverdediging omdat hij bang was dat zijn rivaal hem aan wilde vallen. De rechter zag in dat Frew niet de intentie heeft gehad om het slachtoffer te doden, maar veroordeelde hem wel tot 3,5 jaar cel wegens doodslag.

In de rechtszaal bekende Frew de hotelbezoekjes met de vrouw van Welford. Volgens hem had hij op de hotelkamer echter slechts één keer gekust met Sarah en is er geen seksueel contact geweest.