Nieuws/Binnenland
1022049
Binnenland

Limburger mogelijk slachtoffer misdrijf

De 50-jarige Henk Vierwind uit Nederweert, die sinds anderhalve week wordt vermist, is mogelijk het slachtoffer geworden van een misdrijf. Dat denkt de politie. Vierwind zat ondergedoken op de Veluwe en is een bekende van de politie, zegt een woordvoerder.

De politie is sinds 7 december op zoek naar de man. De Limburger en zijn vriendin hielden zich al enige tijd schuil in een huisje op de Veluwe. Dat deden zij na ernstige bedreigingen aan hun adres. In de vroege ochtend van 6 december vertrok de man naar een afspraak in Noord-Limburg, maar het is niet bekend of hij daar ooit is aangekomen. De vriendin is ondertussen volgens de politie ondergebracht op een ander geheim adres.

Een familielid meldde de vermissing van de Limburger op 7 december bij de politie. Die dag vonden Belgische agenten zijn blauwe Volvo bij een bos in Rotem (België), net over de grens bij Nederweert. Van de man zelf is sindsdien helemaal niets meer gehoord. Omdat dat heel ongebruikelijk is voor de man en volgens zijn familie niet bij hem past, denkt de politie aan een misdrijf en niet aan een vrijwillige verdwijning, zegt de woordvoerder.

Een team van rechercheurs uit Oost-Nederland en Limburg is samen met de Belgische politie bezig met een onderzoek. De vermissing is tot nu toe geheim gehouden vanwege de bedreigingen die zouden hebben plaatsgehad.