Nieuws
1022059
Nieuws

'China legt handel Bitcoin aan banden'

De Chinese overheid heeft de handel in de virtuele munteenheid bitcoin aan banden gelegd, door betalingen aan handelsplatformen in ruil voor de virtuele munteenheid te verbieden. Dat meldde de Britse krant Financial Times woensdag. De koers van de digitale munt reageerde heftig op het nieuws en daalde van een waarde van $750 naar $455.

De krant baseert zich op uitspraken van het hoofd van BTCChina, 's werelds grootste handelsplatform voor de bitcoin, Bobby Lee. Hij stelde dat de instantie die betalingen van klanten aan BTCChina afhandelt het niet langer toestaat dat mensen geld overmaken naar de rekening van het handelsplatform.

China is een belangrijke markt voor de bitcoin en de vraag vanuit de sterk groeiende economie lijkt een van de belangrijkste oorzaken van de enorme opmars van de waarde van de internetmunt in de afgelopen maanden. De Chinese centrale bank verbood Chinese financiële instellingen onlangs al te handelen in bitcoins.

Toezichthouders in China maken zich zorgen over de mogelijkheden die bitcoin biedt om de strikte kapitaalcontroles van de Chinese overheid te ontlopen. Daarnaast waarschuwden ze meermaals voor de enorme speculatie rond de bitcoin, die alle trekken van een zeepbel vertoont.