Nieuws
1022083
Nieuws

Populairste locaties op Instagram

Een foto van je vakantie naar Bangkok bewerken en op Instagram plaatsen? Bespaar je de moeite, zouden wij haast zeggen. Duizenden vakantiegangers zijn je namelijk al voor geweest. Hier vind je een lijst van locaties en steden die het afgelopen jaar het meest zijn verschenen op de populaire app.

In 2012 werd het vliegveld van Bangkok het meest gespot op Instagram (een app waarmee je foto's kunt voorzien van een filter en daarna kunt delen, red.). Dit jaar blijkt het winkelcentrum Siam Paragon - ook in Bangkok - de grote favoriet.

De grootste stad van Thailand komt twee keer in het lijstje voor. "De app zit daar in de lift. Beroemdheden gebruiken het en nu wil iedereen het", legt John Russel van The Next Web uit. Hij heeft zich gespecialiseerd in de Aziatische markt. "Daar komt bij dat de Thaise bevolking zich veel minder bezighoudt met privacy. Hun volgers mogen gerust weten waar ze uithangen. Siam Paragon is overigens niet zomaar een winkelcentrum. Naast winkels, café's en restaurants vind je er bijvoorbeeld ook een aquarium, bioscoop en nog veel meer."

Populairste locaties

1. Siam Paragon, Bangkok

2. Times Square, New York

3. Disneyland, Anaheim, Californië

4. Bellagio Fountains, Las Vegas

5. Disney World Florida

6. Staples Center, Los Angeles

7. Central Park, New York

8. Dodger Stadium, Los Angeles

9. Suvarnabhumi Airport (BKK), Bangkok

10. The High Line, New York

 

In het lijstje van de meest verschenen steden op Instagram in 2013 staat Bangkok niet op de eerste plek. Van New York worden meer foto's geüpload en bewerkt. Bekijk hier de volledige top 10.

Populairste steden

1. New York

2. Bangkok

3. Los Angeles

4. Londen

5. São Paulo

6. Moskou

7. Rio de Janeiro

8. San Diego, Californië

9. Las Vegas

10. San Francisco

Deel jij je vakantiefoto's online met vrienden, of houd jij ze liever voor jezelf? Reiskrant is benieuwd naar je reactie.