Nieuws
1022109
Nieuws

Sky-hoge prijs voor Nissan Skyline Paul Walker

Een Nissan Skyline GT-R (R34) is niet echt een auto waar je tonnen voor hoeft te betalen. Je hebt ze al voor veel minder op de stoep staan. Toch moet voor dit exemplaar 1 miljoen euro worden afgerekend.

Sky-hoge prijs

Hoe dat komt? De onlangs overleden acteur Paul Walker heeft er in gereden in de film Fast and Furious 4. Maar er is nog een reden waarom de huidige eigenaar een sky-hoge prijs durft te vragen.

Eisen

Het begint allemaal bij de opnames van de film Fast and Furious 4 in 2009, opgenomen in de Verenigde Staten. Hoewel dat niet echt klinkt als een probleem, is het dat stiekem toch wel. Officieel mag de Skyline R34 namelijk helemaal niet geïmporteerd worden naar de Verenigde Staten, omdat de auto niet voldoet aan de emissie- en veiligheidseisen. Maar aangezien het model een belangrijke rol heeft in de film, moest er toch naar een oplossing worden gezocht om de auto op de weg te krijgen.

Acht chassis'

De importeur Kaizo Industries kocht daarom voor de filmmakers acht chassis’ van de Skyline R34 zonder motor en verscheepte deze naar de Verenigde Staten onder de regels van kitcars. In Amerika werden er vervolgens de welbekende 2,6 liter zescilinder twinturbomotoren in gelepeld. Heel zuinig zijn de filmmakers tijdens de opnames niet geweest op de acht Skylines, want slechts één exemplaar kwam heelhuids terug. En dat is deze Skyline.

Het land uit

Daarmee is nog niet alles gezegd, want in juni 2009 was de overheid van mening dat de manier waarop de GT-R’s het land in waren gekomen, toch niet helemaal legaal was. De enige overgebleven blauwe GT-R werd daarom in beslag genomen. Vervolgens moest importeur Kaizo zorgen dat de sportwagen binnen 60 dagen het land uit was, anders zou hij worden gesloopt.

Duitser

De GT-R R34 kwam vervolgens terecht bij een Duitser die de auto nu te koop heeft staan voor 1.000.000 euro. Een vraagprijs die hoger ligt dan eerst, want de GT-R stond enkele maanden terug nog te koop voor 300.000 euro. Naar aanleiding van het overlijden van filmacteur Paul Walker is de prijs flink opgevoerd.

Vermogen

Opgevoerd is ook de Japanse sportwagen, want de zescilinder (RB26DETT) levert 551 pk, terwijl een standaard exemplaar 332 pk levert. Indien gewenst is het motorvermogen door enige aanpassingen overigens makkelijk te verhogen naar 1.000 pk. De Skyline heeft nog maar 6.000 kilometer gereden, al waren dat door de film Fast and Furious wel heftige kilometers.