Nieuws/Binnenland
1022116
Binnenland

Burgemeester wil meer weten van dood dakloze

Burgemeester Peter den Oudsten van Enschede wil mede namens politie en justitie weten wat er is gebeurd met een 57-jarige dakloze, die vorige week dood werd gevonden in de Molenstraat in zijn stad. Den Oudsten heeft de politie, het Leger des Heils, verslavingszorg Tactus en de huisarts van de dakloze om een feitenrelaas gevraagd en wil snel antwoord.

„Als iemand op straat overlijdt is dat een ernstige zaak”, zegt een woordvoerder van de burgemeester woensdag. Uit de opgevraagde feitenoverzichten moet blijken of het systeem voor de opvang van daklozen in Enschede wel klopt. „Wie heeft wat gedaan, wanneer en waarom. Misschien valt daar iets uit te leren.”

De dakloze man was vorige week maandag uit zijn kamer gezet. Die avond klopte hij aan bij het Leger des Heils voor een slaapplek, maar die opvang zat vol. Omdat de man dronken was, kwam de politie er aan te pas. Die bracht hem naar Tactus, maar daar was geen extra nachtopvang open omdat het daarvoor niet koud genoeg was. Medewerkers van Tactus gaven hem wel een slaapzak en een kop koffie. De volgende dag werd de man dood gevonden vlakbij het gebouw van Tactus. Hij was een natuurlijke dood gestorven.

„Misschien was hij ook in de nachtopvang wel overleden, maar dat weten we niet. Omdat er vragen open blijven staan, is in het veiligheidsoverleg van burgemeester, politie en justitie afgesproken om alle informatie op te vragen”, aldus de gemeentelijke zegsman.