Nieuws
1022138
Nieuws

Papieren treinkaartje voorlopig behouden

De Nederlandse Spoorwegen halen de deadline voor het afschaffen van het papieren treinkaartje en de sluiting van toegangspoortjes op het station niet. Daarom wordt het kaartje niet op 1 januari afgeschaft, maar later in het eerste kwartaal van 2014.

De deadline die eerder op 1 januari was gesteld, wordt niet gehaald. Het uitstel komt door een technische kwestie die nog moet worden opgelost. Dat heeft een woordvoerder van NS woensdag gezegd naar aanleiding van een bericht in Metro.

Het probleem zit in de zogeheten langeafstandskorting voor treinreizigers die niet alleen met NS reizen, maar ook nog met een regionale spoorvervoerder. Met het papieren kaartje geldt de korting tot het eindpunt. Met de OV-chipkaart moet de reiziger bij het overstappen op een trein van een regiovervoerder uitchecken, waardoor de NS-korting niet meer geldt. De treinreis wordt daardoor een stuk duurder.

Over het afstemmen van de kortingen zijn de NS en de andere vervoerders het eens geworden, maar dat moet technisch nog worden geregeld, aldus de NS-woordvoerder. Volgens hem zijn de kortingsregelingen die de regiovervoerders hanteren, wel anders dan die van de NS.