Nieuws
1022193
Nieuws

Mini met pit: de John Cooper Works Concept

Nu de nieuwe Mini is onthuld, is het tijd voor de varianten. Halverwege januari kunnen we op de autoshow in Detroit alvast een voorbode zien van de snelle Mini John Cooper Works-versie (JCW).

Mini noemt de auto op de tentoonstelling in Detroit weliswaar nog een concept car, maar de autobouwer doopt wel vaker een model concept om hem vervolgens één-op-één in productie te nemen.

Bodykit

De auto is uiteraard voorzien van een sportieve bodykit, waarbij de plek van de mistlampen nu wordt ingenomen door extra luchtinlaten. De grille krijgt een zwarte omranding en de koplampen zijn voorzien van LED's. De kit biedt verder sportieve sideskirts en een aangepaste achterbumper met een dubbele gecentreerde uitlaat en een diffuser. De concept krijgt dikke 18 inch wielen.

De JCW Concept is uitgevoerd in grijs met rode accenten. Het dak is dan weer helemaal rood en is aan de achterzijde voorzien van een fikse spoiler. De rode striping die op de motorkap begint, loopt in het wit verder over het dak.

Motor

Mini zwijgt nog in alle talen over de motorisering, maar wij verwachten dat het productiemodel meer vermogen krijgt dan het huidige model dat 218 pk levert. Een twee liter viercilinder met turbo zorgt in ieder geval voor de aandrijving op de voorste wielen.