Nieuws
1022604
Nieuws

Unilever haalt banden met Voedselbanken aan

Unilever gaat de komende 2 jaar onder meer faciliteiten en manuren beschikbaar stellen om Voedselbanken Nederland te ondersteunen. Daarmee haalt het Rotterdamse was- en voedingsmiddelenconcern de banden aan met Voedselbanken, waaraan het al jaren producten doneert.

Unilever maakte de overeenkomst maandag bekend bij de jaarlijkse kerstpakketten-inpakactie, waar circa 5500 pakketten voor Rotterdamse gezinnen klaar worden gemaakt. Volgens topman Frank Weijers van Unilever Benelux is het ,,in het huidige economische klimaat heel belangrijk om deze samenwerking een formeel en structureel karakter te geven zodat Voedselbanken Nederland weet waar ze op kan rekenen en we samen een bijdrage kunnen leveren die zo goed mogelijk aansluit bij de wensen van de gezinnen die wekelijks van de Voedselbank afhankelijk zijn.''

Maandag werd ook bekend dat de gepensioneerden van Unilever in Nederland dit jaar geen kerstpakket krijgen. Het gaat in totaal om 7000 pakketten. ,,Het was geen eenvoudige beslissing, maar de economie dwingt ons om kritisch te kijken naar onze kosten en bedrijfsvoering'', aldus een woordvoerster. Volgens haar gaat het om een ,,substantiële besparing''.