Nieuws/Binnenland
1022613
Binnenland

EenVandaag: Wilders politicus van jaar

Geert Wilders is volgens het EenVandaag Opiniepanel de beste politicus van het afgelopen jaar. De PVV-leider kreeg de prijs maandag tijdens een speciale uitzending van het actualiteitenprogramma vanuit een café in Den Haag.

In totaal brachten ongeveer 35.000 kijkers hun stem uit. Wilders kreeg meer stemmen dan minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) en D66-voorman Alexander Pechtold.

De top-10 van 2013 is als volgt:1. Geert Wilders2. Jeroen Dijsselbloem3. Alexander Pechtold4. Emile Roemer5. Frans Timmermans6. Mark Rutte7. Lodewijk Asscher8. Sybrand Buma9. Arie Slob10. Edith Schippers

De parlementaire pers riep minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zondag uit tot politicus van het jaar. De PvdA'er werd omschreven als „intelligent”, „koelbloedig” en „evenwichtig”. Dijsselbloem speelde het afgelopen jaar als voorzitter van de Eurogroep een hoofdrol bij de internationale aanpak van de eurocrisis. De journalisten riepen GroenLinks-voorman Bram van Ojik uit tot politiek talent van het jaar.