Nieuws
1022658
Nieuws

Oldtimerbezitters richting Den Haag uit protest

Politiek Den Haag kan vandaag rekenen op de komst van enkele honderden oldtimers. De eigenaren van deze klassieke auto’s hebben samen een landelijke protestactie opgezet in de hoop om zo de plannen op het gebied van belastingen voor oldtimerbezit alsnog van tafel te vegen.

Klik hier voor een uitgebreide update

Plannen

Volgens de nieuwe regels gaan auto's tot 40 jaar rijdend op LPG en diesel wegenbelasting betalen. Dat geldt ook voor auto's op benzine, maar daarvoor komt een aangepast tarief. Zijn ze tussen 26 tot 40 jaar oud, dan komen ze in aanmerking voor het kwarttarief waarbij de bezitter 25 procent van de jaarlijkse MRB betaalt. De oldtimerbezitter mag dan echter niet in de maanden december, januari en februari de weg op.

Goedgekeurd

De Tweede Kamer heeft deze plannen al goedgekeurd, maar liggen nu nog bij de Eerste Kamer ter goedkeuring. De oldtimerbezitters willen nu hun stem laten gelden voordat de Eerste Kamer met de plannen instemt. Later vandaag zal de Eerste Kamer debatteren over het Belastingplan 2014, waarvan de oldtimermaatregel deel uit maakt. Als protestactie wordt er daarom om 17:45 uur een petitie aan de Eerste Kamer aangeboden. Deze petitie, getiteld ‘Oldtimerbelasting niet omhoog naar 40 jaar’, is inmiddels al meer dan 16.891 keer ondertekend.

#UPDATE

15:03 uur - Het was de bedoeling dat alle oldtimerbezitters richting het Binnenhof zouden lopen, maar de politie heeft het bekende plein hermetisch afgesloten, vandaar dat alle mensen nu op het plein staan voor het Binnenhof. Dat allemaal in de hoop de petitie aan te kunnen bieden aan een lid van de Eerste Kamer, maar de vraag is of dit ook gaat lukken.

15:19 uur - Wouter van Embden van VrijstellingOldtimer overhandigt de petitie aan Ankie Broekers-Knol, voorzitter van de Eerste Kamer.

17:45 uur - De petitie is inmiddels uitgereikt aan Eerste Kamer-leden.

Klik hier voor een uitgebreide update