Nieuws
1022675
Nieuws

Tassenmuseum toont 50 jaar Barbie in ons land

Barbie is volgend jaar 50 jaar lang in ons land. En daarom organiseert Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam een tentoonstelling over de populaire modepop. De expositie laat de stijl en accessoires van Barbie zien, liet het museum maandag weten.

De outfits van Barbie hebben in de loop der jaren heel wat veranderingen ondergaan. De eerste barbiepoppen waren gekleed in haute couture van brokaat, zijde, chiffon en bont. Ze droegen schoenen, hoeden en tassen van designers. In de jaren 70 kreeg Barbie een metamorfose met een brede glimlach en blond haar. Haar kleding werd modieuzer en ze droeg verschillende stijlen als de hippielook of disco. Later, in de jaren 90, maakte dit plaats voor merkkleding, zoals Naf-Naf, Benetton, Donna Karan, Vera Wang en Calvin Klein.

Barbie werd in 1959 bedacht en gemaakt door de Amerikaanse Ruth Handler, een van de oprichters van Mattel. Ze wilde een pop maken met een volwassen uitstraling en kleding. De expositie, die is te zien van 21 januari tot en met 4 mei, toont 50 Barbies uit de periode 1960 tot 2008.