Nieuws
1022677
Nieuws

Google koopt robotmaker

Internetreus Google staat erom bekend dat het constant kleinere bedrijfjes overneemt, maar het heeft afgelopen weekend wel een erg opvallende aankoop gedaan: robotfabrikant Boston Dynamics.

De aankondiging van de overname komt iets meer dan een week nadat bekend werd dat Android-bedenker Andy Rubin voor het bedrijf een robotdivisie aan het oprichten is. Het is één van de nieuwste interessegebieden van Google, dat ook al aan zelfrijdende auto's, een slimme bril en andere exotische gadgets werkt.

Naast het feit dat de aankoop van een roboticabedrijf op zich al opvallend is, is het ook opmerkelijk omdat Boston Dynamics onderzoek doet voor het Amerikaanse leger naar robots die zich snel over moeilijk begaanbare terreinen kunnen bewegen. Zo heeft al prototypes ontwikkeld met de namen BigDog en WildCat, die het meeste weg hebben van robotversies van grote roofdieren.

Google heeft aangekondigd dat het bestaande contracten met het Pentagon zal blijven uitvoeren, maar dat er geen nieuwe overeenkomsten worden gesloten.