Nieuws/Binnenland
1022708
Binnenland

Twee Satudarah-leden opgepakt bij grote actie

De politie heeft maandag samen met het Openbaar Ministerie, Defensie en de Belastingdienst invallen gedaan in woningen en bedrijfspanden in en bij Enschede, Maastricht en Bergen op Zoom. Ook in België en Duitsland zijn panden bezocht. Twee mannen van 44 en 48 jaar, die volgens de politie beiden lid zijn van motorclub Satudarah, zijn gearresteerd. Ook een 22-jarige vrouw is opgepakt.

De politie is al maanden bezig met een onderzoek naar de handel en wandel van leden van Satudarah. Het onderzoek begon nadat vorig najaar het clubhuis van de motorclub in Enschede helemaal werd uitgekamd. Daarbij zocht Defensie net als maandag met speciale apparatuur achter muren en onder vloeren.

De 48-jarige man is opgepakt in zijn woning in Altstätte, net over de grens bij Enschede. Hij wordt verdacht van witwassen van crimineel verkregen vermogen en van afpersing. De politie zette daar de omgeving af en riep omwonenden met een megafoon op om binnen te blijven. In het Duitse dorp is nog een ander pand doorzocht.

De 44-jarige man en de 22-jarige vrouw zijn gearresteerd nadat de politie in hun huizen in Bergen op Zoom en Enschede hennepkwekerijen had gevonden. De 44-jarige Brabander had bovendien een vuurwapen. Bij de doorzoekingen in Nederland zijn administratie en goederen in beslag genomen. Om wat voor goederen het gaat, wil de politie nog niet zeggen.